Corona-update

Huidige Corona maatregelen

Activiteiten met leden t.e.m. 12 jaar (geboren in 2008 en later)

• Organiseer activiteiten met maximaal 50 leden (exclusief leiding).
  • Speel zoveel mogelijk buiten.
  • Binnenactiviteiten mogen met maximaal 50 leden (exclusief leiding). Verlucht jullie lokaal voldoende.
  • Leiding respecteert de regels van social distancing in mate van het mogelijke, in bijzonder het houden van afstand. Een mondmasker kan gebruikt worden wanneer afstand niet kan gegarandeerd worden.
  • Leden dragen geen mondmasker.
  • Overnachtingen zijn niet toegestaan.
  • Samen eten kan, het liefst buiten. Leiding eet afzonderlijk (op extra afstand).
  • De aanbeveling om je tot één hobby per week te beperken is niet meer van toepassing.

Activiteiten met leden van 13 t.e.m. 18 jaar (geboren in 2007 t.e.m. 2002)

• Organiseer activiteiten met maximaal 50 leden (exclusief leiding).
  • De activiteiten gaan bij voorkeur buiten door, maar kunnen ook binnen plaatsvinden mits het lokaal voldoende verlucht wordt.
  • Leiding en + 12-jarige leden respecteren de regels van social distancing in mate van het mogelijke, in bijzonder het houden van afstand. Een mondmasker kan gebruikt worden wanneer afstand niet kan gegarandeerd worden.
  • Overnachtingen zijn niet toegestaan.
  • Samen eten kan, buiten en met de nodige afstand.

Activiteiten en vergaderingen met leden en leiding (ouder dan 18 jaar)

• Scoutsactiviteiten of voorbereidingen ervan zijn toegelaten met maximaal 50 personen (exclusief begeleiding), met afstand en mondmaskers.

• Activiteiten gaan bij voorkeur buiten door. Binnen kan ook, mits voldoende ventilatie mogelijk is.

• Leiding geven mag steeds met het aantal leiding dat noodzakelijk is om een kwalitatieve werking te voorzien (gezond verstand).
  • Bij elke georganiseerde groep is er altijd minimaal één meerderjarige leider aanwezig.

Onze werking

Per week moeten de leden zich opnieuw inschrijven om zondag naar de scouts te komen.
Zo hebben we een duidelijk overzicht van wie er komt en wie er geweest is.

De leden ontvangen hiervan begin elke week een link in hun mailbox.

Krijg je geen mails aan? Stuur dan zeker een mailtje naar de tak mail. Deze vind je terug onder Takken