Takverantwoordelijken:

Jens Ennekens & Sam De Buyser

Emailadres:

jv-vosselaar@hotmail.be

Wie 11 of 12 jaar oud is zal bij de jong-verkenners op zondagnamiddag tussen 14u en 17u zeker zijn gading vinden. Jong-verkenners zitten in hun prille pubertijd en zijn dan ook op zoek naar allerlei nieuwe dingen. Wie de stap maakt vanuit de welpen zal dan ook merken dat we het allemaal iets groter en wilder aanpakken en dat we het af en toe verder gaan zoeken.

Daar jong-verkenners (pubers) op ontdekkingstocht door het leven zijn, probeert hun leiding een zo gevarieerd mogelijk aanbod voor de dag te leggen. Buiten de traditionele spelen: bosspelen, pleinspelen, sjorren, ... zal je leiding je verassen met allerhande activiteiten waar je voorheen enkel maar van kon dromen.

Daar de wolven reeds op kamp gaan wat dichter bij huis, pakken de jong-verkenners het iets avontuurlijker aan. Zij gaan 10 à 11 dagen op tentenkamp. Dit kamp gaat meestal begin juli door ergens ter lande in onze Ardennen. Hier maken ze soms voor het eerst mee wat het is om 10 dagen zonder TV, lekker zacht bed, lekker warme douche, en comfortabele WC te leven, alhoewel onze hudo ook niet slecht zit.

Om de 5 jaar gaan de Jong-Verkenners, Verkenners, Jins en toeristen (dit is leiding van de jongere takken en Akabé) op kamp naar Oostenrijk. De volgende editie is in 2020!

11070817_10206763479900094_2081612884301327329_o - kopie

scoutsschema juni (Jongverkenners!)

Omwille van examens voor leiding en leden (veel succes trouwens!) ziet het schema van de jongverkenners er voor de volgende weken als volgt uit:

Vrijdag 2 juni: 19u - 21u30

Vrijdag 9 juni: 18u30 - 21u30

Vrijdag 16 juni: 19u - 21u30 (laatste keer scouts voor het kamp)

Zondag 25 juni: bbq + fietstocht

Weekend Jongverkenners

Beste ouders
Beste jv’s

Wij willen jullie, met deze langverwachte mail, graag uitnodigen voor ons spetterend weekend.
We verwachten jullie zaterdag 30 april om 10 uur aan ons heem, de lokalen dus, voor de start van ons bangelijke weekend.
De jv’s mogen zondag 1 mei om 17 uur opgehaald worden.

Wat mag je zeker niet vergeten:
• Kleren voor goed & slecht weer
• Veldbed/luchtmatras/matje, …
• Kussen, slaapzak, pyama en knuffel
• Regenjas
• Toiletgerief (tandenborstel + tandpasta, zeep, kam of borstel)
• Handdoek + washandje
• Medicatie indien nodig (gelieve ons hierover tijdig in te lichten)
• Eventueel wat strips, boeken, gezelschapsspelen voor tijdens de platte rust
• Een smartphone, deze mag/moet voor een keer ook mee, en zal voor een activiteit gebruikt worden. Hij zal hierdoor niet kapot gaan.

Gelieve overal een naam in te zetten, zo weten wij direct van wie welke verloren voorwerpen zijn.
Ons mega-bangelijke weekend kost 20€ per persoon.

Het belangrijkste van heel onze mail:
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jv-vosselaar@hotmail.be voor maandag 25 april 2016 EN €20 over te schrijven op onze rekeningnummer: BE15 3630 5797 5930 op naam van Jong Verkenners.

Scoutse groeten
De JV-leiding
Matthias, Jannes, Pieterjan, Seppe & Sien

Leefweek

Beste Jong-Verkenners, Verkenners en Jins!

Van 13 februari tot 20 februari 2016 is het weer tijd voor de leefweek!

Wat houdt dit in?

Samen met elkaar een hele week op de scouts leven met als rode draad ons jaarthema “Be prepared!”.

Je gaat gewoon naar school en je hobby’s moet je niet (allemaal) aan de kant schuiven. Er wordt wel van je verwacht dat je je engageert om een aantal activiteiten in het jaarthema mee te doen.

Wat kost het?

60 euro.

Wie begeleidt ons?

De organisatie van de leefweek is in de handen van volgende leiding: Jannes Van Dyck (Groepsleiding en Wolvenleiding), Baloe/Joren Mostmans (Welpenleiding), Seppe Van Beek (JV-leiding) en Sien Wouters (JV-leiding).

Daarnaast zal er nog andere leiding van de partij zijn.

Wil je graag meedoen?

Schrijf je dan als de bliksem in door een mailtje te sturen met je naam en tak naar scoutsvosselaar@gmail.com voor 6 januari!

Na inschrijving ontvang je verdere informatie!

Stevige linker!

De leiding van de jongverkenners:

Daan Daniels

totem: Sociale speelse kookaburra

Kaat Cornelissen

In leiding bij : Jongverkenners

Sam De Buyser (takleider)

Sam De Buyser

totem: Gevoelige kameleon