Takverantwoordelijke:

Joren Mostmans

Emailadres:

verkennersvosselaar@gmail.com

Ben je 14 of 15 jaar oud? Dan kan je bij de verkenners terecht! Een bende enthousiaste maar kritische tieners die elke zondagnamiddag het leven door een roze bril bekijken.

‘s Zondags tussen 14u en 17u doen we allerlei activiteiten. Een "vliegende Hollander" sjorren, een vuur stoken en je eigen eten bereiden, een stevig potje rugby, zelf een sauna maken of gewoon wat bijeen zitten en kletsen, het kan allemaal bij de verkenners!

Op kamp gaan we uiteraard ook ieder jaar. Dit valt ergens midden juli. Na een stevige trektocht van 4 dagen doorheen de Ardense bossen arriveren we op onze kampplaats. Hier verblijven we een vijftal dagen in tenten terwijl we de gekste activiteiten doen en uiteraard onze wereldberoemde 24-urentocht. Hierna keren we met de fiets terug richting mammie en pappie! Op twee dagen van de Ardennen naar Vosselaar, de verkenners spelen het allemaal klaar!

Om de 5 jaar gaan de Jong-Verkenners, Verkenners, Jins en toeristen (dit is leiding van de jongere takken en Akabé) op kamp naar Oostenrijk. De volgende editie is in 2020!

887492_10206763344216702_1694662724199424841_o - kopie

overzicht van de volgende weken

Een overzicht van de volgende weken:

zondag 26/11: gewoon scouts - behalve voor de kapoene, welpen en wolven

Zondag 3/12: gewoon scouts

Zondag 10/12: gewoon scouts

Vrijdag 15/12: kerstfeestje welpen

Zaterdag 16/12: kerstfeestje akabe

Zondag 17/12: gewoon scouts + kerstfeestje kapoenen na de scouts

Zondag 24/12: geen scouts

Woensdag 27/12: kerstfeestje jongverkenners

Vrijdag 29/12: kerstfeestje verkenners

Zondag 31/12: geen scouts

Zondag 7/01: terug gewoon scouts

PS: Dit is de reguliere gang van zaken. Wegens examens bij onze schoolgaande leden in het secundair is de kans groot dat er voor hen scouts op vrijdag- / zaterdagavond gehouden wordt.

PPS: Voor de concrete info van de kerstfeestjes wordt u (hopelijk  ) door de leiding gecontacteerd. De datum van de wolven zal nog toegevoegd worden.

PPPS: Onze leefweek komt ook dichterbij. Die zal doorgaan van woensdag 31/01 tot woensdag 07/02. Zoals elk jaar zijn de jongverkenners, verkenners en jins hier welkom om een weekje in het lokaal te komen wonen - in thema uiteraard - en van daaruit ook naar school en hobby's te gaan.

Leefweek

Beste Jong-Verkenners, Verkenners en Jins!

Van 13 februari tot 20 februari 2016 is het weer tijd voor de leefweek!

Wat houdt dit in?

Samen met elkaar een hele week op de scouts leven met als rode draad ons jaarthema “Be prepared!”.

Je gaat gewoon naar school en je hobby’s moet je niet (allemaal) aan de kant schuiven. Er wordt wel van je verwacht dat je je engageert om een aantal activiteiten in het jaarthema mee te doen.

Wat kost het?

60 euro.

Wie begeleidt ons?

De organisatie van de leefweek is in de handen van volgende leiding: Jannes Van Dyck (Groepsleiding en Wolvenleiding), Baloe/Joren Mostmans (Welpenleiding), Seppe Van Beek (JV-leiding) en Sien Wouters (JV-leiding).

Daarnaast zal er nog andere leiding van de partij zijn.

Wil je graag meedoen?

Schrijf je dan als de bliksem in door een mailtje te sturen met je naam en tak naar scoutsvosselaar@gmail.com voor 6 januari!

Na inschrijving ontvang je verdere informatie!

Stevige linker!

De leiding van de verkenners:

Bram Schoenmaekers

totem: Frivool stokstaartje

Joren Mostmans (takleider)

Joren Mostmans

totem: Spitssnuitdolfijn

Dyckel

Jannes Van Dyck

totem: Olifant

Jannes is jarig op 28 juni 2017.

Neel Quatacker

totem: Uitdagend winterkoninkje