Takverantwoordelijke:

Jonas Van den Heuvel

De kapoenen zijn de jongste telgen van onze scouts. Deze knapen zijn 6 en 7 jaar oud en doen menig leider-hart smelten met hun schattige blik. Ze mogen dan ook elke zondag leider-harten komen laten smelten van 14u tot 16u30.

Kapoenen leren iedere dag een hele hoop dingen die voor oudere scouten als vanzelfsprekend bestempeld worden. Elke keer doen de kapoenen een spetterend spel. De ene zondag zoeken ze de schat van een oude piraat en de andere zondag reizen ze zonder probleem door de tijd. Kortom, elke keer avontuur!

Het grootste avontuur beleven de kapoentjes begin juli, namelijk het kamp. Voor velen is dit zelfs de eerste keer zonder mama en papa een 5 -tal dagen weg. We logeren dan in lokalen die enkel voorzien zijn van de basis behoeften. Zo is er wel een WC en keuken, maar geen TV of computer. Een weekje lang ravotten met vriendjes en vriendinnetjes.

E-mailadres:

kapoenen.vosselaar@gmail.com

12015207_10206756056394511_8801934390161736658_o - kopie

overzicht van de volgende weken

Een overzicht van de volgende weken:

zondag 26/11: gewoon scouts - behalve voor de kapoene, welpen en wolven

Zondag 3/12: gewoon scouts

Zondag 10/12: gewoon scouts

Vrijdag 15/12: kerstfeestje welpen

Zaterdag 16/12: kerstfeestje akabe

Zondag 17/12: gewoon scouts + kerstfeestje kapoenen na de scouts

Zondag 24/12: geen scouts

Woensdag 27/12: kerstfeestje jongverkenners

Vrijdag 29/12: kerstfeestje verkenners

Zondag 31/12: geen scouts

Zondag 7/01: terug gewoon scouts

PS: Dit is de reguliere gang van zaken. Wegens examens bij onze schoolgaande leden in het secundair is de kans groot dat er voor hen scouts op vrijdag- / zaterdagavond gehouden wordt.

PPS: Voor de concrete info van de kerstfeestjes wordt u (hopelijk  ) door de leiding gecontacteerd. De datum van de wolven zal nog toegevoegd worden.

PPPS: Onze leefweek komt ook dichterbij. Die zal doorgaan van woensdag 31/01 tot woensdag 07/02. Zoals elk jaar zijn de jongverkenners, verkenners en jins hier welkom om een weekje in het lokaal te komen wonen - in thema uiteraard - en van daaruit ook naar school en hobby's te gaan.

Planning januari (kapoenen)

8 januari: scouts
13 januari: filmavond (meer info volgt via mail)
15 januari: geen scouts
22 januari: scouts
29 januari: scouts

Kerstfeestje kapoenen

Beste ouders

Op zondag 18 december houden we ons jaarlijks kerstfeestje. De kapoenen zullen gewoon scouts hebben in de namiddag en aansluitend vindt het kerstfeestje plaats.

In de namiddag zal er een spel worden gespeeld, waarna de kapoenen een feestmaaltijd voorgeschoteld krijgen. En om de avond af te sluiten worden er nog pakjes verdeeld, hiervoor moeten de kapoenen een zelfgemaakt cadeautje meebrengen.

Jullie kunnen je kapoen terug komen ophalen aan het lokaal om 18u30.

Als je kapoen wil deelnemen aan het kerstfeestje kan je inschrijven door een mail te sturen (naar kapoenen.vosselaar@gmail.com) EN €3 over te schrijven op de rekening van de kapoenen BE35 3630 5791 8437 met in de mededeling naam+kerstfeestje.

Met vriendelijke groeten

De kapoenenleiding

PS: De kapoenen die niet naar het kerstfeestje willen/kunnen komen mogen ook gewoon naar de scouts komen van 14u tot en met 16u30.

Kapoenenkamp

Er is een laatste mail verstuurd omtrent kapoenenkamp. Als u deze mail niet hebt aangekregen zijn er 3 mogelijkheden:
1. Uw kapoen gaat niet mee op kamp
2. Door problemen met onze mail heeft u niets ontvangen
3. U heeft uw kapoen ingeschreven voor het kamp, maar er is iets misgegaan.
In geval 2 en/of 3 mag u mailen naar kapoenen.vosselaar@gmail.com

Het grote Rode Duivel Spel

De kapoenen en welpen gaan aanstaande zondag (19 juni) het grote Rode Duivel spel spelen. Hiervoor mogen zij, als zij dit willen, verkleed komen in thema.

De leiding van de kapoenen:

Jonas Van Den Heuvel (takleider)

Jonas Van Den Heuvel

totem: plichtsgetrouw eigenzinnig grijsbokje